Astronomie
Cum a luat naştere universul ? Cât de mare este? Ce cuprinde el? Acestea sunt doar o parte din întrebările la care vom încerca să răspundem. Prin poveşti interesante despre lumea fascinantă a cerului, copiii vor descoperi o parte din necunoscut.

Grupa de vârstă: 6-8 ani
Durata unei sesiuni: 50 min
Durata cursului: 5 săptămâni
Cunoștințe câștigate: alcătuirea sistemului solar, galaxiile, fenomenele cosmice
Aptitudini și abilități: recunoaşterea planetelor şi a constelaţiilor

Îndrumător
Maria Marcu
"De când mă știu mi-am dorit să urmez o carieră în învățământ, pe atunci, însă nu știam exact ce materie îmi plăcea. De-a lungul anilor am realizat că datorită firii curioase mi se potrivea geografia, așa că mi-am urmat pasiunea și am pornit pe drumul cunoașterii. Am absolvit studiile de licență cu specializarea Geografie Didactică, iar în prezent urmez un program de master tot în domeniul geografic. Îmi doresc să ajut la schimbarea modalităților clasice de predare cu unele mai noi, mai interactive, bazate pe experiențe și adaptate la secolul în care trăim."
Durata unei sesiuni: 60 min
Durata cursului: 5 săptămâni
Cunoștințe câștigate: alcătuirea sistemului solar, galaxiile, fenomenele cosmice
Aptitudini și abilități: recunoaşterea planetelor şi a constelaţiilor

Grupa de vârstă: 9-12 ani
Îndrumător
Cosmina Andreea Manea
"Pasiunea pentru geografie a inceput de mică, atunci când am descoperit în biblioteca bunicii o serie de cărți de astronomie și o hartă a bolții cerești. Au urmat olimpiadele de geografie din gimnaziu și liceu, când am reușit să reprezint România la nivel internațional și să mă întorc cu medalii de aur din Japonia și Polonia. În facultate am studiat planificarea teritorială și dezvoltarea teritorială inteligentă, completând astfel pasiunea pentru geografia fizică. În prezent sunt doctorand în cadrul Universității din București și profesor titular de geografie în învățământul gimnazial și liceal. "
Înapoi la listă