Despre reciful de corali

Află lucruri fascinante legate de recifurile de coral… Știai că în aceste recifuri trăiește mai multă faună (viață sălbatică) decât în orice altă parte a oceanelor?Sursă

Află lucruri fascinante legate de recifurile de coral… Știai că în aceste recifuri trăiește mai multă faună (viață sălbatică) decât în orice altă parte a oceanelor? Descoperă mai multe despre aceste ecosisteme importante, în articolul de mai jos…

Ce sunt recifurile de corali?

Când privești prima dată un recif de corali, ai putea crede că e un grup de roci colorate. Dar nu fă greșeala asta! Recifurile sunt de fapt alcătuite din creaturi vii, numite corali. Acestea au inele de creștere, întocmai precum copacii. Primele recifuri s-au format acum 240 de milioane de ani, chiar înaintea dinozaurilor!

Sunt peste 800 de specii de corali pe glob, iar Marele Recif de Barieră este cel mai mare sistem din lume, acesta putând fi observat chiar din spațiu!

Unde se găsesc recifurile de corali?

Recifurile de corali se pot găsi oriunde în lume. Cu toate acestea, cele mai multe cresc în apele de suprafață, foarte curate, ale oceanelor, de fiecare parte a Ecuatorului, deoarece au nevoie de lumina solară și de temperaturi calde tot anul, pentru a supraviețui.

Câteva recifuri faimoase sunt: Marele Recif de Barieră din Australia, Reciful Amazonian din Brazilia și Guyana Franceză, Reciful Tubbataha din Filipine și Reciful Terasei Miami din Statele Unite.

Viața în recifurile de corali

Multe tipuri de creaturi marine își au casa în recifurile de corali: midii, stele-de-mare, broaște țestoase, țipari și multe altele. Recifurile le pun la dispoziție tot ce au nevoie, inclusiv hrană și adăpost.

Multe din animalele ce trăiesc pe și în recif se camuflează printre corali, fie pentru fi în siguranță față de alte animale, fie pentru a se ascunde când vânează.

Întâlnim și plante în recifuri. Specii de alge trăiesc în interiorul coralilor moi, folosind lumina soarelui pentru hrăni și crește coralul. În alte zone, întâlnim iarba de mare, ce este o sursă de hrană pentru animale marine precum țestoasele de mare.

De ce sunt recifurile de corali în pericol?

Cele mai mari amenințări la adresa recifurilor de corali sunt poluarea deversată în oceane, loviturile primite de la vapoare și bărci sau schimbarea climatică ce face apa mai caldă și mai acidă.

Salvează recifurile de corali!

Pentru a salva recifurile de corali, mulți oameni și multe organizații muncesc din greu pentru a curăța poluarea din apele oceanelor sau de pe uscat. Unele țări chiar protejează coralii prin lege.

Și tu poți proteja recifurile, dacă urmezi aceste simple sfaturi:

  • Fii atent la consumul de apă, chiar si când te speli pe dinți!
  • Dacă ai norocul să vezi corali, admiră-i, dar nu îi atinge! Atingerile îi deranjează și îi pot chiar omorî.
  • Vorbește cu prietenii tăi despre asta și despre cum puteți salva planeta!

Ți-a plăcut să citești despre acest subiect?

Află mai multe lucruri interesante pe blogul KODI Academy

sau înscrie-te la unul din cursurile noastre!

Autor icon
CU DRAG,
Echipa Kodi Academy
,
2022-05-19

Poți citi și despre

Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva planeta împreună…Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva planeta împreună…

Cum salvăm planeta - un ghid pentru copii

Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva

Citește articolul
Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale, și despre care s-au scris multe cărți. Acest pește a fost de asemenea și subiectul multor documentare și filme, rămânând până în zilele noastre un simbol al vieții marine și al regnului animal.Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale, și despre care s-au scris multe cărți. Acest pește a fost de asemenea și subiectul multor documentare și filme, rămânând până în zilele noastre un simbol al vieții marine și al regnului animal.

Marele Rechin Alb

Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale ...

Citește articolul
vidre, otter, animalevidre, otter, animale

10 lucruri interesante despre vidre

Simpaticele mamifere, întâlnite pe tot globul pământesc, sunt fie semiacvatice, acvatice sau marine, hrănindu-se cu pești sau mici animale nevertebrate. Astăzi vom afla mai multe lucruri inedite ...

Citește articolul