Cum salvăm planeta - un ghid pentru copii

Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva planeta împreună…Sursă

Aici,la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentrulumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un micerou ecologist, și despre cum putem salva planeta împreună…

1. Fii un eco-erou al habitatului

În întreaga lume locurile sălbatice se află în dificultate. Pe măsură cepopulația lumii a crescut, am ocupat tot mai multe teritorii pentru casele,fermele, fabricile și drumurile noastre.

În pădurea amazoniană, peste 300.000 de metri pătrați de copaci sunt tăiați zilnic, pentru a face loc fermelor sau pentru a crea lemn pentru industrie. În alte țări, habitate precum pășunile, mediile de sub apă sau mlaștinile, sunt expuse riscurilor, ca de asemenea, animalele și plantele ce trăiesc acolo.

Din fericire, foarte mulți oameni muncesc din greu pentru a proteja aceste locuri prețioase, iar tu poți fi unul dintre ei!

2. Reducem, refolosim, reciclăm!

Trăim într-o cultură a aruncatului, în care multe din lucrurile pe care le folosim nu sunt construite să dureze. Spre exemplu, în Marea Britanie, fiecare familie produce aproape o tonă de gunoi, aproape aceeași greutate cu cea a unui rechin alb!

Aproximativ 60% din ceea ce aruncăm poate fi reciclat, deci este super important să verificăm eticheta fiecărui produs, pentru a fi siguri că îl punem în coșul corect.

Chiar mai bine, poți evita să arunci lucruri cu totul, cumpărând mai puține obiecte, îngrijind obiectele pe care le ai deja sau reparând și refolosind lucruri mai vechi sau defecte.

3. Mănâncă ecologic

În trecut, oamenii considerau că pot lua orice își doreau, de la Terra, fără nici o consecință, însă în zilele noastre, am descoperit că acest lucru nu este posibil. Dacă vom continua să luăm oricât, oricând, resursele planetei noastre ar putea să se termine, într-o bună zi.

De aceea este important să încercăm să trăim sustenabil. Probleme precum pescuitul în exces, lipsa apei potabile și schimbările climatice sunt afectate de alegerile stilului nostru de viață. Din fericire, putem face multe lucruri pentru a remedia această situație.

În jurul lumii, oamenii mănâncă 360 de milioane de tone de carne și 156 de milioane de tone de pește, în fiecare an. Aceste cifre sunt incredibile, dar adevărate! Dacă am reduce acest consum, indiferent cât de puțin, am lua presiunea de pe ecosistemele naturale și ne-am asigura că aceste animale, și habitatele lor, vor avea un viitor sănătos.

4. Fii atent la ce folosești!

Viața noastră de zi cu zi necesită o cantitate impresionantă de apă și energie. În continentele dezvoltate, precum Europa, Statele Unite sau Australia, acestea sunt disponibile la apăsarea unui buton, însă, din păcate, nu aceasta este situația pentru toată lumea…

Pe glob, 2.5 miliarde de oameni nu au acces la electricitate, iar 4.2 miliarde se chinuie să aibă acces la apă curată, necesară băutului, gătitului, spălatului, sau pentru agricultură sau ferme de animale. De aceea, noi, cei ce avem acces la aceste resurse prețioase ar trebui să ne îngrijim să nu le pierdem.

5. Fii un avocat al planetei

Vrei să știi adevăratul secret al salvării planetei? Împarte ceea ce ai învățat, ceea ce știi, cu ceilalți, ajută-i să devină eco-eroi și pe ei! Fie că vorbești despre habitate spectaculoase, animale rare sau un stil de viață sustenabil, să nu îți foie teamă să îți exprimi opinia, sau să promovezi planeta în fața altora. Este nevoie de mulți oameni, care să lucreze împreună, pentru ca schimbarea în bine să se producă, deci împarte informația și ajută la păstrarea vieții naturale de pe Terra. Ieși în lume, și fii eroul ei!

Dacă îți plac articolele educative și ai vrea să afli mai multe lucruri interesante, te așteptăm la oricare din cursurile noastre!

 

Autor icon
CU DRAG,
Echipa Kodi Academy
,
2022-07-19

Poți citi și despre

10 lucruri pe care nu le știai despre jocul de șah10 lucruri pe care nu le știai despre jocul de șah

10 lucruri pe care nu le știai despre jocul de șah

Cel mai cunoscut joc de strategie, sau sportul minții, cum este deseori denumit șahul, este cunoscut pe tot globul, de peste 1500 de ani.

Citește articolul
Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva planeta împreună…Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva planeta împreună…

Cum salvăm planeta - un ghid pentru copii

Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva

Citește articolul
Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale, și despre care s-au scris multe cărți. Acest pește a fost de asemenea și subiectul multor documentare și filme, rămânând până în zilele noastre un simbol al vieții marine și al regnului animal.Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale, și despre care s-au scris multe cărți. Acest pește a fost de asemenea și subiectul multor documentare și filme, rămânând până în zilele noastre un simbol al vieții marine și al regnului animal.

Marele Rechin Alb

Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale ...

Citește articolul