Cum au fost inventate creioanele colorate

Cum au fost inventate creioanele colorateSursă

În ziua de azi, putem cumpăra o cutie de creioane (Crayola, spre exemplu), cu 152 de culori, dar înapoi în timp, tocmai în 1903, acestea veneau numai în 8 culori. Iar chiar și acea primă cutie de creioane colorate a fost o îmbunătățire a primelor creioane vândute, care veneau doar în culoarea neagră.

Creioanele din ceară erau utilizate, în marea majoritate a timpului, pentru scopuri industriale, până când doi verișori, Edwin Binnery și Harold Smith au introdus pe piață creioanele coloratre pentru copii. Soția lui Edwin, Alice, a dat și denumirea acestora, deoarece acești oameni tocmai inventaseră culorile, sub formă de cretă uleioasă!

Este greu de înțeles cât de diferite sunt creioanele colorate actuale, de primele modele, astfel încât vom merge mai departe în istorie, în 1864, când tatăl lui Edwin, Joseph Binney, a început afacerea cu chimicale PeekSkill, în New York. Această companie producea pigment negru, din cărbune și ulei de lampă ars. Când cei doi verișori au preluat afacerea în 1885, au început să creeze lucruri noi, precum pigment roșu pentru vopsit hambarele și un negru-carbon, pentru a întări cauciucurile mașinilor. După ce au fabricat multe produse industriale, după anul 1900, au început să creeze creioane și cretă fără praf pentru tablele școlare.

Creioanele colorate au fost următorul pas. Dar pigmenții originali pe care îi aveau, nu puteau fi utilizați în siguranță, mai ales de către copii, dacă ar fi băgat culorile în gură (nu faceți asta nici măcar în zilele noastre!) astfel încât s-au folosit de ceară, pentru a îi integra în creioane. Prima cutie pe care au vândut-o, cea cu 8 culori despre care am învățat mai sus, costa doar 8 cenți (un nickel, în America).

De-a lungul anilor, pe măsură ce compania a crescut, a introdus peste 400 de culori diferite! Astfel, astăzi, putem găsi creioane metalice, creioane cu sclipici, creioane ce miros a diverse arome, culori ce se pot spăla de pe haine, iar industria are multe companii ce produc creioane colorate, pentru toate gusturile și vârstele.

Dacă vă plac articolele noastre educative și ați vrea să aflați mai multe lucruri interesante, vă așteptăm cu drag la oricare din cursurile noastre!

Autor icon
CU DRAG,
Echipa Kodi Academy
,
2022-05-26

Poți citi și despre

Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva planeta împreună…Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva planeta împreună…

Cum salvăm planeta - un ghid pentru copii

Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva

Citește articolul
Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale, și despre care s-au scris multe cărți. Acest pește a fost de asemenea și subiectul multor documentare și filme, rămânând până în zilele noastre un simbol al vieții marine și al regnului animal.Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale, și despre care s-au scris multe cărți. Acest pește a fost de asemenea și subiectul multor documentare și filme, rămânând până în zilele noastre un simbol al vieții marine și al regnului animal.

Marele Rechin Alb

Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale ...

Citește articolul
vidre, otter, animalevidre, otter, animale

10 lucruri interesante despre vidre

Simpaticele mamifere, întâlnite pe tot globul pământesc, sunt fie semiacvatice, acvatice sau marine, hrănindu-se cu pești sau mici animale nevertebrate. Astăzi vom afla mai multe lucruri inedite ...

Citește articolul