Avantajele educației online

Ne aflăm în era tehnologiei și a digitalizării, deci implicit ale progresului, iar ultimii doi ani au mutat lucrurile în mediul online mult mai rapid decât ne-am fi așteptat. Se muncește prin intermediul internetului, se leagă relații de business, se construiesc afaceri, deci de ce ar face educația excepție de la acest trend? În articolul ce urmează vom încerca să aflăm care sunt avantajele educației online, atât în ceea ce-i privește pe cei mici, cât și prin prisma părinților.Sursă

Ne aflăm în era tehnologiei și a digitalizării, deci implicit ale progresului, iar ultimii doi ani au mutat lucrurile în mediul online mult mai rapid decât ne-am fi așteptat. Se muncește prin intermediul internetului, se leagă relații de business, se construiesc afaceri, deci de ce ar face educația excepție de la acest trend? În articolul ce urmează vom încerca să aflăm care sunt avantajele educației online, atât în ceea ce-i privește pe cei mici, cât și prin prisma părinților.

1. Flexibilitate și ritm de învățare auto-impus

Școală, acasă, cursuri extra, joacă, și iar, și iar, cu ore pierdute prin trafic, dus la cursuri, luat de la cursuri, cu toții știm ce înseamnă asta și cât de impactant este, deopotrivă pentru copii, și pentru părinți.

Educația, fie ea cea obligatorie, însă în special cea facultativă, au făcut pasul către mediul digital, iar acest aspect salvează ore importante din timpul atât de prețios al tuturor.

De asemenea, ca mod de învățare flexibil, un curs extra-curricular online poate ajuta și la dezvoltarea ritmului de învățare, dând celor mici șansa de a deveni mai responsabili și mai autonomi.

2. Managementul timpului

Jonglatul cu orele de școală, timpul liber, plus alte activități poate fi destul de dificil pentru cei mici. Însă, dacă alegem un curs care să le stârnească interesul și care să fie aliniat cu pasiunile sau aptitudinile lor, vom observa că își vor aranja timpul în așa fel încât să poată fi disponibili pentru activitatea ce le place.

Un copil se poate concentra mai mult pe rezolvatul temelor într-o perioadă decentă de timp, știind că astfel va fi liber să se axeze pe un curs de desen, sau de tehnologie, sau va renunța la o oră de televizor, pentru a se dedica pasiunilor sale.

3. Motivarea de sine

Prin a duce la bun sfârșit o suită de cursuri online, copilul devine mai conștient de capabilitățile sale, de faptul că își poate alimenta interesul pentru anumite subiecte și că depinde doar de el ca aceste experiențe să fie unele reușite.

Desigur, există și oportunitatea ca micii cursanți să realizeze că ei înșiși au realizat aceste lucruri, în special prin diplomele de absolvire ale cursurilor, și să își dorească tot mai mult, crescând astfel standardele așteptărilor, precum și interesul pentru studiu și succes.

4. Comunicare și colaborare virtuală

A învăța alături de alții, într-un mediu virtual, poate fi o bună oportunitate de dezvoltare a aptitudinilor de comunicare și de colaborare. Copiii pot înțelege când este momentul pentru ascultare, pentru a pune întrebări sau pentru a avea o discuție deschisă, împreună cu grupa din care fac parte.

În sesiunile comune, se pot exprima idei, se pot cere răspunsuri sau clarificări legate de un anumit subiect, se pot lega prietenii bazate pe atracția pentru același domeniu și se pot pregăti jucătorii de echipă sau liderii generațiilor viitoare.

 

5. O perspectivă globală

Unul din avantajele educației online este faptul că nu contează unde anume în lume se află cursanții. Astfel, un copil se poate loga din propria-i casă, în timp ce un coleg poate fi plecat la mii de kilometri distanță. Mediul virtual nu ține cont de poziționare, ci doar de prezență.

De asemenea, copiii pot înțelege că informațiile asimilate și cunoștințele dobândite pot fi utilizate oriunde în lume, acestea având o aplicabilitate globală, iar valorea lor nu e determinată de un factor geografic.

 

6. Gândire analitică rafinată

Ce? Cum? Cine? De ce? Întrebări simple, de bază, care îi vor ajuta pe cei mici să deducă sau să afle scopul informațiilor primite în cadrul sesiunilor de curs. Trecând noile elemente predate, prin filtrul propriei gândiri, își vor dezvolta simțul analitic, raționamentul și vor putea fi pregătiți să ia decizii mult mai calculate în viitor.

În special datorită concentrării pe educația experiențială, cei mici vor dobândi o încredere mai mare în ceea ce știu, în propria persoană și în cele din urmă, în hotărârile pe care le vor lua.

 

7. Noi aptitudini

Pe lângă scopul intrinsec de a descoperi sau dezvolta noi aptitudini în copiii înscriși la cursuri, aceștia vor dobândi și chestiuni adiacente, printre care putem enumera: comportament social și de grup dezvoltat, utilizarea unor platforme tehnice și a PC-ului/tabletei/laptopului, calibrarea cu ceilalți colegi sau spiritul de investigație a unui subiect de care sunt pasionați (lecturi suplimentare, căutare de informații extra etc.).

Lista beneficiilor aduse de cursurile online poate fi una lungă și complexă,dar am ales să ne oprim la aceste 7 aspecte esențiale, prin care să arătăm de ce mediul online este viitorul și de ce noile skill-uri sunt atât de necesare pentru o dezvoltare corectă.

Fie că vorbim despre copii care se înscriu din curiozitate, sau despre adevărați pasionați, ce pe viitor își pot dezvolta o carieră în domeniul ales, suntem de părere că educația, în special cea online, este deopotrivă utilă și distractivă, iar aceasta este o unealtă extrem de puternică în a crește generațiile viitorului.

Autor icon
CU DRAG,
Echipa Kodi Academy
,
2022-03-30

Poți citi și despre

10 lucruri pe care nu le știai despre jocul de șah10 lucruri pe care nu le știai despre jocul de șah

10 lucruri pe care nu le știai despre jocul de șah

Cel mai cunoscut joc de strategie, sau sportul minții, cum este deseori denumit șahul, este cunoscut pe tot globul, de peste 1500 de ani.

Citește articolul
Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva planeta împreună…Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva planeta împreună…

Cum salvăm planeta - un ghid pentru copii

Aici, la KODI Academy, știm cât de mult contează să facem lucruri pozitive pentru lumea noastră. Deci, citiți mai jos sfaturile noastre pentru a deveni un mic erou ecologist, și despre cum putem salva

Citește articolul
Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale, și despre care s-au scris multe cărți. Acest pește a fost de asemenea și subiectul multor documentare și filme, rămânând până în zilele noastre un simbol al vieții marine și al regnului animal.Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale, și despre care s-au scris multe cărți. Acest pește a fost de asemenea și subiectul multor documentare și filme, rămânând până în zilele noastre un simbol al vieții marine și al regnului animal.

Marele Rechin Alb

Cel mai cunoscut dintre rechini, și probabil dintre vietățile oceanelor, rechinul alb este un animal fascinant, ce a dat naștere multor discuții, legate de natura sa, de obiceiurile sale ...

Citește articolul